Skip to content

De Genieters,

Een corsogroep die z’n naam eer aan doet...

Foto: Kees Jan van Overbeeke

De Genieters, een corsogroep die z’n naam eer aan doet.

Corsogroep de Genieters ontstond 29 maart 1991 uit een breuk in een andere groep. Enkele corsofreaks stonden daarna ‘werkeloos’ en knarsetandend op de stoep te kijken naar de optocht, ze hadden dat jaar niet kunnen bouwen en stonden hun afwezigheid te verbijten. Na een kort overleg was op voornoemde datum de eerste bouwavond van de nieuwe groep een feit, Corsogroep de Genieters; ons motto werd onze naam.

Kwaliteitswagens

De Genieters bouwen wagens waarbij geprobeerd wordt elke keer weer iets te bedenken dat een toevoeging is aan de kwaliteitsverbetering van het corso. Dat kan zijn het uitwerken van details waardoor de creatie nog meer lijkt op de (fictieve) werkelijkheid, van bewegingstechniek maar ook het gebruik van gecamoufleerde materialen die ondersteunend zijn aan de creatie, wel in ’t zicht maar niet of nauwelijks opvallend. Dat stuit wel eens op weerstand van anderen maar tot onze grote vreugde merken we dat andere groepen dingen van ons overnemen, net zoals wij dat zullen doen als wij bij anderen iets zien dat onze wagen ten goede komt.

Een enthousiaste groep

teamIn het 20 jarig bestaan hebben we een naam opgebouwd in het corso die staat voor hoge kwaliteit van bouwen en plakken. Dat hebben we enerzijds te danken aan een flink stel enthousiaste vakmensen die, allen op hun terrein, wekelijks een onmisbare inbreng hebben. Anderzijds, en niet minder, hebben we in al die jaren een vaste groep van ongeveer 120 helpers bij elkaar gekregen die zich elk jaar weer tijdens de plakdagen fanatiek uit de naad werkt om de wagen, waar wij bijna een heel jaar aan hebben gebouwd, op een fantastisch niveau te brengen. Natuurlijk is een goed resultaat ook voor de helpers de beloning maar voor de kerngroep zijn ze onmisbaar en is het duidelijk dat het zonder hen absoluut niet lukt.

Bouwplek Corsowagens

In de loop der jaren zijn we al elf keer noodgedwongen verhuisd. We accepteren dat elke keer gelaten, het is niet anders en we zijn al blij dat we wagens van dergelijke afmetingen ergens kunnen maken. En we zijn het bedrijfsleven, dat ons elke keer onderdak biedt, dan ook erg dankbaar. Nu hebben we gelukkig een heel goede bouwplek waar we voorlopig kunnen blijven, zo lijkt het. We zijn heel blij met de hoge roldeur die we erin gebouwd hebben, hierdoor kunnen we in één geheel bouwen en niet langer meer in delen die ’s morgens voor het corso in alle vroegte in elkaar gezet moeten worden.

Belangstelling?

Heb jij belangstelling of wil je er bij zijn, wees dan welkom op dinsdagavond vanaf 19.00 uur in de Corsohal, Laan van Hilbelink (oude brandweerkazerne) of bel 06 26498963. Voor vragen, neem contact met ons op.

Back To Top