Ga naar hoofdinhoud

Het reilen en zeilen rond ons Dahlia veld

Dahlia veld De Genieters

 

Een bloemencorso is geen bloemencorso zonder dahlia’s. De duizenden dahlia’s komen ergens vandaan.

Sinds 2017 hebben de Genieters een eigen dahliaveld. Er worden verschillende kleuren dahlia’s verbouwd, deze worden gebruikt tijdens het plakken van onze eigen wagen en worden verkocht aan andere bloemencorso’s.

De dahlia’s bloeien van eind juni tot eind oktober, maar het seizoen begint voor ons veel eerder, namelijk in februari al. Eind februari beginnen we met dahliaknollen scheuren en vervolgens gaan deze eind april de grond in. Zodra de planten gaan groeien en boven de grond uit komen moet er onkruid gewied worden. Wanneer de planten groter en hoger worden is het tijd om de planten te ondersteunen zodat de planten rechtop blijven staan tijdens de bloei.

Eind juni bloeien de eerste dahlia’s, en dan moeten de bloemen geplukt worden. Het plukken is van groot belang voor een goede bloei, als je niet plukt, zullen de dahlia’s niet meer bloeien.

Half augustus beginnen de plukken voor verschillende bloemencorso’s. En natuurlijk de pluk eind augustus voor onze eigen wagen. Maar ook na het bloemencorso van Winterswijk blijven wij leveren aan andere bloemencorso’s.

 

Zodra de laatste levering is geweest wordt het veld langzamerhand opgeruimd. Wanneer de ondersteuning voor de planten weg is kunnen de planten eraf zodat alleen de knollen nog overblijven. In oktober worden de knollen gerooid en gaan ze in de winter opslag, zodat ze volgend jaar weer mooi kunnen bloeien.

 

Back To Top